Магнезиев хлорид

Магнезий—един от най-важните минерали за организма ни

Магнезият е минерал, от решаващо значение за доброто здраве, изпълняващ широка гама от биологични функции, като:

– Активирането на мускулите и нервите
– Създаването на енергия в тялото чрез активирането на аденозинтрифосфата (ATФ)
– Подпомага усвояването на белтъчините, въглехидратите и мазнините
– Служи като градивна единица за синтеза на РНК и ДНК
– Той също е прекурсор на невротрансмитери като серотонина

За съжаление малцина приемат достатъчно магнезий с диетата си в наши дни. А в същото време калцият се използва прекомерно и в големи количества. Това може да нанесе повече вреда, отколкото полза, тъй като е много важно да се постигне точният баланс между тези два минерала.

Ако имате твърде много калций, а недостатъчно магнезий –мускулите ви ще са предразположени към спазми, а това носи последствия, особено за сърцето.

Магнезият е, може би, ключов за здравето на сърцето, тъй като излишното количество калций без съответното уравновесяващо го количество магнезий може да доведе до сърдечен пристъп и неочаквана смърт. При недостатъчно количество магнезий сърцето просто не може да работи правилно.

През последните 30 години на жените се казваше да приемат като добавка калций, за да избегнат остеопорозата. Много храни също бяха „подсилени” допълнително с калций, за предотвратяване на калциевия недостиг сред населението. Въпреки тези мерки делът на остеопорозата продължи да се увеличава.

Това е резултат от погрешното интерпретиране че съотношението калций към магнезий трябва да е 2:1. Оказва се че по-подходящото съотношение е 1:1.

Освен това калцият е прекурсор на възпалително действиедокато магнезият е ефективен противовъзпалителен нутриент. Ето защо е толкова важно да се поддържа правилно съотношението на магнезия към калция. И отново – твърде много калций без достатъчно количество магнезий всъщност може да допринесе за развитието на сърдечни проблеми.


Признаци за недостиг на магнезий

За съжаление, няма леснодостъпен лабораторен тест, който да даде наистина точна интерпретация на количеството магнезий в тъканите ви. Само един процент от магнезия във вашето тяло се намира в кръвта, което прави изследването му в кръвните тестове твърде неточно. Затова трябва да следите за признаци и симптоми на недостиг.

Проблеми поради липсата на магнезий

Хроничната умора и липсата на енергия, емоционални реакции, депресия, ускорен пулс, объркване, гняв, нервност, раздразнителност, неспособност за ясна мисъл, безсъние, мускулни спазми, тремор, конвулсии, чувствителност, прекомерна болка, съдови проблеми, втвърдяване на артериите, артрит, сърдечносъдови заболявания, съдови спазми, спазми, сърцебиене са една част от проблемите, когато магнезия е в недостатъчно количество.


Установено е, че приема на Нигари е с много положително действие върху:
- тревожност и съпътстващите признаци: усещане за буца в гърлото, стягане в гърдите, сърцебиене, нарушения на съня и др.
- различни болки, без органно или функционално обяснение, които най-често са главоболие или мигрена, болки в гърба, мускулни и ставни болки. 

- различни инфекции: магнезия е много мощен бактерицид (резултатите са изумителни). 

- нервно-мускулната възбудимост, включително неконтролирани мускулни контракции в клепачите, мускулни крампи. 

- хипертиреоидизъм: той е мощен регулатор на щитовидната жлеза

- рахит: активира костна алкална фосфатаза. Нигари е от ключово значение за усвояването на калция. 

- Чернодробно увреждане: Нигари активира ензими за регенерация на захари 

- бременност: от 2-рия месец нуждата от магнезий обикновено се увеличава по време на бременността заради плода.
- тромбоза: Нигари активира тромбоцитите. Това е най-добрата анти-коагулант и анти-тромбин терапия. 

- храносмилането: Нигари активира храносмилателните ензими. 

- витамини: Витамин С е активен само в присъствието на магнезиеви йони. 

- сърдечно-съдова система: магнезиевите йони помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат. Нигари регулира ритъма на сърцето, стимулира добрия холестерол, намалява триглицеридите. 
- живот на възрастните хора: с възрастта, съдържанието в кръвните клетки на магнезий има тенденцията да намалява. Нигари приеман редовно забавя стареенето на клетките и премахва свободните радикали. 

- рани: Всяка рана е опасна пролука за нашествие на отрови и микроби. Тялото реагира незабавно чрез мобилизиране на локални антитела, левкоцити, макрофаги, които атакуват микробите. Всички рани трябва да бъдат лекувани вътрешно и външно с Нигари. Този метод не притежава недостатъците на алкохолните продукти, които частично некротизират клетките в раната, като по този начин възпрепятстват тяхното зарастване.

- рак: Нигари не лекува рак, но предотвратява появата му чрез редовна употреба. Въпреки това, в случай на доказан рак, се препоръчва да се добави редовен прием на Нигари. Това укрепва имунната система и ще се почувствате по-добре.

Нигари от Парамед

Вземете натурален морски магнезий Нигари, произведен в Япония. Ние гарантираме за качеството на продукта и неговата автентичност.

Повече за Нигари
Нигари от Парамед
Купи онлайн > paramed.bg